Amidala pisze:
Ciasto czekoladowe bez dodatku mąki. Składa się tylko z czekolad, jajek, cukru i masła. Smaczne, mocno czekoladowe i do tego bezglutenowe. Ciasto ładnie wyrasta, przy studzeniu opada i tworzy się popękana skorupka.
Składniki:
    5 jajek
    80g cukru (najlepiej nierafinowanego cukru trzcinowego)
    300g gorzkiej czekolady
    100g masła
Sposób przygotowania:
    Czekoladę połamać i razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić do ostygnięcia.
    Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać połowę cukru i ubić na sztywno. Odstawić na bok.
    Żółtka utrzeć z drugą połową cukru na jasną, puszystą masę. Dalej miksując dodawać stopniowo chłodną masę czekoladową. (Masa będzie gęsta).
    Partiami dodawać ubitą pianę z białek i mieszać delikatnie łyżką drewnianą. (Stopniowo, aby powoli rozrzedzać masę).
    Dno tortownicy o średnicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie zacisnąć obręcz. Ciasto wyłożyć do formy i wyrównać.
    Piec w nagrzanym piekarniku 30 minut w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół). (Nie sprawdzać ciasta patyczkiem. Ciasto może być wilgotne w środku). Pozostawić do ostygnięcia.
    Podawać z bitą śmietaną lub jogurtem naturalnym (samym lub osłodzonym lekko miodem).
Smacznego.
Przepis z książki: „Po prostu gotuj” Brigitte Pregenzer, Brigitte Schmidle
Z bardzo podobnego przepisu piekę "Czekoladową ekstazę". Jajek też 5, ale czekolady 2 tabliczki, cała kostka masła i jednak łyżka mąki. Prostsze w wykonaniu, bo wystarczy rozpuścić czekoladę z masłem, po wystygnięciu wmieszać jajka i mąkę. Myślę, że bez mąki też by wyszło 
