Tak naprawdę to ceny na obrazku świadczą, jak wielka może być ich rozpiętość. Co do tej oferty kulinarnej, to zakładając korzystne cenowo zaopatrzenie, da się zmieścić koszty w proponowanej cenie i jeszcze coś zarobić.
Co do butów, to już trochę inna sprawa. Myślę, że każdy rozsądny dwa razy zastanowi się, zanim je kupi. Na pewno nie będą wygodne i nie będą trwałe. Jest taka maksyma, że kto mało płaci, dwa razy płaci. No chyba że jakaś pani potrzebuje na jeden raz ten konkretny kolor i żaden inny, więc zdecyduje się pocierpieć
I powiem, może przekornie, że ja lubię robić zakupy w naszym mieście. Oczywiście bywam w centrach handlowych i na chorzowskiej "wolce", jednak konkretne, potrzebne rzeczy bardzo często znajduję u nas. Dość długo szukałam białej bluzki i to w różnych miejscach. Ta ilość oferowanych modeli powoduje, że człowiek głupieje i nie wie co wybrać. Niedawno wstąpiłam do jednego ze sklepów na Katowickiej. Na wieszakach wisiały 4 modele i jedna taka właśnie, o jaką mi cały czas chodziło. Nawet rozmiar ten co trzeba
Kiedyś naszukałam się torebki. Miała być nieduża, wizytowa. Namierzyłam wreszcie w Silesii, w bardzo eleganckim sklepie. Cena też była "elegancka"
Parę tygodni później byłam na Katowickiej i zauważyłam na wystawie ten sam model, tylko w innym kolorze. Aż weszłam obejrzeć, czy to rzeczywiście ten sam producent. Okazało się, że dokładnie to samo i... za połowę ceny. Teraz torebki kupuję już tylko tam
Rok temu przed wyjazdem na letni urlop potrzebowałam jeszcze skompletować brakujący ekwipunek: jakieś klapki, szorty, podkoszulki itp. W godzinę zakupiłam wszystko co trzeba. Bez tłoku, kolejek do przymierzalni i innych stresów.
Mamy fajny sklep z porcelaną, sztućcami i innymi potrzebnymi do domu akcesoriami. Na spokojnie można się zastanowić i wybrać. Sklep meblowy też spełnia zawsze moje oczekiwania. Jeżeli czegoś nie ma na ekspozycji, to zawsze sprowadzą, a co niewymiarowe dorobią szybko w dobrej jakości.
Już widzę te sarkania, że kryptoreklamę uprawiam. Ale to jest moje zdanie i mam pełne w tym względzie przekonanie.